Het is prettig voor iedereen op kantoor om een veilige werkomgeving te hebben. Wij hebben 5 tips verzameld die bijdragen aan een veilige werkomgeving. Lees ze gelijk hieronder.

En wil je deze tips als handige one-pager PDF (ideaal om te printen en bij iedereen op zijn of haar bureau te leggen)? Vul dan onderaan dit bericht even je e-mailadres in, dan ontvang je een link in je mailbox om de PDF te downloaden.

 

1. Deel geen kantoorbenodigdheden zoals pennen, oplaadkabels, notitieblokken e.d.

Wanneer er onderling geen kantoorbenodigdheden meer worden verdeeld, is de kans kleiner dat de bacteriën zich via deze spullen verspreiden onder medewerkers. Mochten er toch per ongeluk spullen worden gedeeld, was dan direct je handen!

 

2. Desinfecteer elke dag je toetsenbord en muis

Goede schoonmaak is essentieel om verdere verspreiding te voorkomen. Vraag aan elke medewerker of hij of zij op het einde van de dag het toetsenbord en muis met een desinfecterend middel schoonmaakt.

 

3. Kies een vaste werkplek en maak geen gebruik van flexplekken

Plekken die door verschillende mensen wordt gebruikt op een dag zijn vaak onhygiënischer dan plekken waar dat niet zo is. Kies er daarom met je bedrijf voor om geen gebruik te maken van flexplekken.

Wellicht is dit ook een goed moment om de toegevoegde waarde van flexplekken te onderzoeken.

 

4. Ga niet onnodig bij andere afdelingen langs

Doe zoveel mogelijk via mail en telefoon. Als elke medewerker zoveel mogelijk op zijn of haar eigen afdeling blijft voorkom je plotselinge drukte op de werkvloer. Dit zorgt ervoor dat verdere verspreiding van het virus wordt voorkomen. En zorg er verder voor dat je met stickers looproutes aangeeft zodat men ook niet tegen elkaar aanloopt.

 

5. Werk met flexibele uren om zo drukte tijdens spitsuren (9:00,17:00) te voorkomen

Om drukte op het station te voorkomen vraag het RIVM om zo min mogelijk in de spits te reizen. Als bedrijven met flexibele uren gaan werken kan grote drukte op het station worden voorkomen.

Bonus tip

Wil je deze tips als handige one-pager PDF (ideaal om te printen en bij iedereen op zijn of haar bureau te leggen)? Vul dan hieronder even je e-mailadres in, dan ontvang je een link in je mailbox om de PDF te downloaden.