Langzaam maar zeker komt het gewone leven tijdens de coronacrisis weer op gang. Mensen mogen stap voor stap weer steeds meer, sinds het aantal besmettingsgevallen steevast blijft afnemen. Helemaal terug naar de situatie zoals die voor deze crisis was, gaan we echter nog lang niet.

Het gaat nog wel even duren voordat alles weer ‘normaal’ wordt. Zolang er nog geen vaccin is, zijn de gezondheidsexperts van mening dat we ons moeten aanpassen aan de huidige omstandigheden. Of je nu weer aan het werk gaat, het sporten meer oppakt of oudere mensen steeds vaker gaat bezoeken, het dringende advies is en blijft om afstand van elkaar te houden.

Wat je echter vaak ziet, is dat het heel lastig is om deze afstand dag in dag uit te blijven hanteren. Voor sommigen is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Onbewust komt het toch voor dat je dichterbij elkaar komt dan dat eigenlijk zou moeten. Zeker wanneer je voor een langere periode in dezelfde ruimte bent als andere mensen.

Wanneer er op bepaalde vlakken samengewerkt moet worden, sluipt een foutje er al snel in. Hoe goed je je er ook van bewust denkt te zijn. Vandaar ook dat speciaal ontworpen producten als de SAFEDI Bluetooth Buttons in deze periode bijzonder goed van pas komen.

Wat zijn SAFEDI Bluetooth Buttons?

SAFEDI Bluetooth buttons bieden een vorm van ondersteuning voor het bewaren van een continue veilige afstand. Dit gebeurt door middel van een waarschuwingssignaal in het geval twee verschillende buttons te dicht bij elkaar in de buurt komen. Wanneer twee mensen elkaar naderen en dreigen te dichtbij te komen, geeft de SAFEDI Bluetooth Button een optisch signaal af. Het gaat hierbij om een rood lichtje dat duidelijk zichtbaar is.

In het geval twee mensen daadwerkelijk te dichtbij komen dan treedt zelfs zowel een optisch als ook een akoestisch signaal in werking. Je ziet en hoort dan dus tegelijk dat er niet voldoende afstand wordt bewaard.

SAFEDI Bluetooth Buttons zijn daarbij zeer effectieve producten om ervoor te zorgen dat de bewustwording aanwezig is. Wanneer iedereen binnen een bepaald bedrijf of andersoortige omgeving een SAFEDI Bluetooth Button draagt, is het effectief maximaal. De verschillende buttons staan dan als het ware met elkaar in verbinding. Iedereen ontvangt op tijd een signaal wanneer er een potentieel gevaarlijke situatie ontstaat.

De voordelen

De eigenschappen van dit product zorgen ervoor dat er een hoop voordelen zijn verbonden aan het gebruik ervan. Zeker in deze tijd. Onderstaand 3 voorbeelden.

1. Veiligheid

Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk de veiligheid. Zoals gezegd is lang niet iedereen 24 uur per dag en 7 dagen per week bewust bezig met afstand houden. Dat is gewoon erg lastig.

Een hulpmiddel als dit product komt dan gewoon erg goed van pas. Ook op de momenten dat iemand er dan even niet bewust van is, blijft de werk- of leefomgeving volkomen veilig volgens de adviezen van de overheid.

2. Productiviteit

Veel bedrijven liggen momenteel plat of draaien niet op volle toeren vanwege de coronacrisis. Dit is funest voor de productiviteit. Om langzaam maar zeker weer op te starten, moeten er dan ook juiste maatregelen worden genomen.

Door bijvoorbeeld van deze buttons gebruik te maken, kan de productiviteit weer terugkeren naar het bekende niveau. Zolang de werkomgeving terug kan naar een originele en veilige situatie, kunnen de meeste bedrijven weer aan de slag.

3. Ondersteuning

Daarnaast zijn SAFEDI Bluetooth Buttons ook een vorm van ondersteuning. Bijvoorbeeld voor mensen die wat meer vergeetachtig zijn of veel hoge werkdruk kennen. Denk aan mensen in verpleeghuizen die niet te dicht op elkaar mogen komen. Voor deze mensen kan een dergelijk product essentieel zijn. Het is een vorm van hoognodige ondersteuning die nog een stapje verder gaat dan in andere omgevingen.

Voor wie zijn de SAFEDI Bluetooth Buttons geschikt?

Aan de hand van de voordelen en de omschrijving van het product wordt al snel duidelijk dat het breed toepasbaar is. Onderstaand 4 voorbeelden van locaties voor dit product.

1. Fabriekshallen

Het productieproces in fabrieken heeft een tijdje stilgelegen. Dit omdat ook hier vaak toch nog moeilijker afstand kan worden gehouden als in andere sectoren. Om het toch in het systeem te krijgen van werknemers, kunnen de SAFEDI Bluetooth Buttons een grote rol spelen. Het helpt significant bij de bewustwording van de benodigde maatregelen. Wanneer het productieproces dan langzaam weer op gang komt of al is, bieden de buttons de juiste ondersteuning.

2. Bouwplaatsen

Op een bouwplaats zijn er vaak verschillende en afwisselende werkzaamheden nodig. Dit vormt in de basis direct al een bedreiging voor het bewaren van de juiste afstand. Om onnodige besmettingen en gevaren voor de gezondheid te voorkomen, kunnen SAFEDI Bluetooth Buttons significant zinvol zijn. Zeker op de bouwplaats is er behoefte aan het verkrijgen van de bewustwording. Wanneer dan elke keer rode lichtjes flikkeren en geluidjes gehoord worden, gaat dit een stuk makkelijker.

3. Kantoren

Kantoren zijn zeer vatbaar voor het overtreden van de coronaregels. Denk bijvoorbeeld aan de koffiepauze bij het koffieapparaat of wanneer er ‘even wordt meegekeken’ bij een computerscherm. Allemaal situaties waarin potentieel gevaar aanwezig is. Dit zijn van die kleine handelingen waar men vaak onopgemerkt niet bij stilstaat. Zeer typisch voor de gemiddelde kantoorsfeer. Met SAFEDI Bluetooth Buttons is dit verleden tijd.

4. Verpleeghuizen

Zoals eerder al kort aangegeven zijn de buttons in verpleeghuizen mogelijk van grote waarde. Gedurende de coronacrisis werd bekend dat er ook in verpleeghuizen erg veel besmettingen hebben plaatsgevonden. Het vervelende hiervan is uiteraard dat er veel kwetsbare personen in verpleeghuizen aanwezig zijn. Zij zijn wel de laatsten die ziek moeten worden. Met een optisch en akoestisch signaal wordt het al een stuk makkelijker om wel voldoende afstand te bewaren. Besmettingen worden hiermee zoveel mogelijk beperkt.

5. Sportvelden

Verschillende buitensporten worden steeds meer toegelaten. Maar nog altijd is het dringende advies om zoveel mogelijk afstand te houden. Zeker voor volwassenen op amateurniveau geldt dat de afstand zoveel als mogelijk bewaard moet blijven. Het is dan wel erg makkelijk om alle spelers van een bepaald team een button te laten dragen. Opnieuw vergroot dit de bewustwording en wordt het aantal besmettingen zoveel mogelijk ingeperkt.

SAFEDI Bluetooth Buttons kopen?

Komt één van de eerdergenoemde toepassingsmogelijkheden overeen met een sector waar jij momenteel actief in bent? Dan is dit het moment om voor veiligheid en zekerheid te kiezen. Het is mogelijk om de buttons in grote hoeveelheden tegelijk te bestellen, zodat iedereen direct is voorzien.

Zorg ervoor dat je als bedrijf, instelling of vereniging alles in werking stelt om zo veilig mogelijk weer aan het werk te gaan. Met minimaal contact is er namelijk al een gevaar op besmetting.

Daarnaast zijn de economische consequenties van het coronavirus op dit moment dusdanig groot in de samenleving dat de meeste bedrijven simpelweg wel weer op moeten starten. Aangezien dit nooit ten koste van de veiligheid mag gaan, is het nemen van passende maatregelen het enige dat je kunt doen.

Voor vragen of meer informatie over de SAFEDI Bluetooth Buttons kun je uiteraard contact met ons opnemen. Graag helpen we je zo snel en goed mogelijk verder met de levering van de juiste producten.