Het normale leven is redelijk opgeschud sinds iedereen afstand van elkaar moet houden. Niet alleen is het erg zwaar om sociaal contact zo te beperken, maar voor veel branches is het praktisch gezien erg moeilijk.

Vergaderingen kunnen bijvoorbeeld online worden gehouden, maar dit blijkt vaak minder efficiënt dan een vergadering in persoon houden. Ontmoetingen tussen verschillende soorten mensen zijn essentieel in bijna alle gebieden van ons leven.

Uiteindelijk hopen we natuurlijk dat alles weer normaal wordt maar het nieuwe normaal zal nog even aanhouden en dus moeten we op zoek naar alternatieven. Wij bieden een van deze alternatieven aan in de vorm van een corona-proof Meeting Room.

Wat is de corona-proof Meeting Room?

De corona-proof meeting room is een unit die wij bouwen om het mogelijk te maken voor mensen om elkaar te ontmoeten in de corona crisis. Het sleutel ingrediënt hierbij is plexiglas. Hierdoor hoeven twee personen geen 1.5 meter afstand te houden maar kunnen ze elkaar niet besmetten. Het is een corona-proof manier om toch een normaal gesprek te kunnen houden.

Wij leveren de unit die alles heeft wat je nodig hebt, je hebt alleen een plek nodig om hem te kunnen plaatsen. De afmeting is 6,06 bij 2,99 m dus je hebt geen groot stuk grond nodig om hem neer te laten zetten. Per unit zijn er twee meeting rooms die elk weer zijn gescheiden door plexiglas. Alle vier de ruimtes hebben een eigen ingang. Zo komen geen van de vier partijen die zich in de unit kunnen bevinden contact met elkaar.  Er kunnen dus wel twee meetings tegelijkertijd plaatsvinden in deze unit.

Hiernaast heeft elke kamer ook eigen stroomvoorziening zodat er bijvoorbeeld laptops of andere apparatuur kan worden gebruikt in de aparte kamers. Ook is het mogelijk om de unit toegankelijk te maken voor rolstoelen. Elke aanvraag verloopt sowieso in overleg dus er is altijd ruimte om wensen duidelijk te maken.

De prijs is dan ook op aanvraag aangezien verschillende wensen hier invloed op kunnen hebben.

Bouwtekening van de corona-proof meeting room.

Voor wie kan een corona-proof Meeting Room handig zijn?

Een corona-proof Meeting Room is een goede manier om mensen te kunnen ontmoeten op een veilige manier die toch wat beter werkt dan het houden van afstand in de buitenlucht. Toch snappen wij ook wel dat je geen unit laat plaatsen om je vrienden te zien. Voor wie komt de corona-proof Meeting Room wel goed van pas?

1. Vergaderingen

Ten eerste heb je natuurlijk vergaderingen. Je kunt geen grote vergaderingen geven in onze units maar belangrijk een-op-een vergadering zijn wel mogelijk. Het gebruik maken van de corona-proof Meeting Room is zeker handig als er vertrouwelijke informatie wordt gedeeld die je niet per se via een video call wilt delen. Voor bedrijven die normaliter vergaderruimtes faciliteren voor bedrijven kunnen ze gebruikmaken van deze units om hun services weer aan te kunnen bieden.

2. Verpleeghuizen

Een andere mogelijkheid waarvoor je gebruik kunt maken van deze corona-proof meeting room is in verpleeghuizen. Ouderen in verpleeghuizen kunnen al een langere tijd geen bezoek meer ontvangen en dat kan super eenzaam worden. Met de corona-proof Meeting Room kunnen toch twee ouderen tegelijk bezoek ontvangen. Dit is voor hen een manier om deze crisis toch wat beter door te komen en hun familie te kunnen zien.

Als een persoon slecht ter been is dan kan de unit ook rolstoeltoegankelijk worden gemaakt en hoeft dit helemaal geen probleem te worden.

3. Politie

Een laatste voorbeeld van manieren om deze corona-proof Meeting Room te kunnen gebruiken is voor de politie. Voor de politie wordt het natuurlijk ook moeilijk gemaakt om verhoren uit te voeren wanneer je voldoende afstand moet houden. Deze unit is ideaal om een verhoor met een verdachte uit te voeren en kan daarmee voor de politie erg handig zijn.

Natuurlijk zijn er vast nog meer manieren om gebruik te maken van de corona-proof Meeting Room maar dit zijn in ieder geval een paar goede voorbeelden.

Hoe maak je veilig gebruik van de corona-proof Meeting Room?

Het idee van het plexiglas om besmetting tussen de twee partijen in de kamer te voorkomen maar als er constant andere mensen in de kamers zijn dan moet je nog een paar maatregelen nemen om het helemaal veilig te houden.

Als eerste is het sowieso verstandig om dispensers met desinfecterende handgel beschikbaar te stellen in alle ruimtes om de hygiëne te waarborgen. Hiernaast is het belangrijk dat de ruimte goed wordt schoongemaakt na gebruik. Alle oppervlaktes moeten worden afgedaan en ook de deurknoppen moeten regelmatig worden schoongemaakt. Als je hier goed op blijft letten dan maak je zo veilig mogelijk gebruik van de corona-proof Meeting Room.

Heb je interesse in de corona-proof Meeting Room? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we kunnen het hebben over de mogelijkheden.